VIOOL & ALTVIOOL LES

Vioolles in Rotterdam

Docent

Brigitte van der Vuurst vioolles en altvioolles Rotterdam

Brigitte van der Vuurst

Doelgroep

Kinderen, Jongeren en volwassenen

Lesdagen & locatie

Maandagochtend: Zevenkamp voor volwassenen
Dinsdagavond: Nesselande, alleen volwassenen
Woensdag: Prinsenland, overdag kinderen en ’s avonds volwassenen
Donderdag: Noord, overdag kinderen en ’s avonds volwassenen
Vrijdagochtend: Zevenkamp voor volwassenen
Zaterdag: Noord voor kinderen

Viool en altviool les in Rotterdam

Ik geef viool en altvioollessen aan kinderen en volwassenen.
Voor volwassenen zijn de lessen op afspraak.
Voor kinderen is er een vast jaarrooster dat ik aan het begin van het schooljaar toestuur. Er zijn gemiddeld 40 lessen per jaar. Wel is er de mogelijkheid tussendoor in te stromen.

De reguliere vioollessen en altvioollessen zijn individuele lessen. Er zijn lessen van 1/2 uur, 3/4 uur en 1 uur. Afhankelijk van het niveau van de leerling en in overleg wordt er gekeken wat van toepassing is.

Voor jonge kinderen( 4 tot 6) start er in september weer de cursus kleuterviool. Dit is voorbereidend vioolonderwijs in een groepje van max. 5 kinderen. Met aan het eind van het jaar een leuke voorstelling: Het muzikaal verhaal.

Voor getalenteerde kinderen en jongeren is er de talentklas( graag linkje van maken…). Daar krijgen ze extra lessen, theorielessen, extra pianobegeleiding en er is het Talentconcert in April. Ook begeleid ik de kinderen bij hun voorbereidingen voor concoursen en doen we bijv. mee met de open Sweelinck sessies op het Conservatorium in Amsterdam. Aanmelden voor de talentklas dient in september/ oktober 2020 te gebeuren voor schooljaar 2020/2021. ( Foto prinses christina concours)

Ook zijn er eens in de 5 a 6 weken groepslessen. Dit om het samenspelen te leren, waardoor het spelen nog leuker wordt en ook om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Ook studeren we op deze groepslessen ensemble stukken in die we ten gehore brengen op Het Kerstconcert en Het Zomerconcert. Verder zijn er gedurende het gehele schooljaar veel voorspeelmogelijkheden.

In de les komen o.a. aan bod:

• het aanleren van technische vaardigheden
• ritmische vaardigheden
• notenschrift
• samenspel
• ontwikkelen van muzikale vaardigheden
• en natuurlijk de vreugde van het muziekmaken!

Een instrument kan worden gekocht, maar ook gehuurd. Bijvoorbeeld bij Lucienne van der Lans.

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor vioolles en altvioolles

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?