UKULELE LES

Ukulele les in Rotterdam

Docent

Caroline Kamp basgitaarles Rotterdam

Martine Sikkenk

Doelgroep

Kinderen, Jongeren en volwassenen

Lesvorm

Priveles, groepsles

Lesdagen

Woensdag in Het huis van de wijk Zevenkamp
Vrijdag in Het Klooster Oude Noorden

Locatie

Huis van de Wijk Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81
Huis van de Wijk Zevenkamp, Ambachtsplein 141

Ukulele les in Rotterdam

De ukulele is een heerlijk instrument om weg te dromen naar tropische oorden. Van origine is de ukulele namelijk een Hawaiiaans instrument. Het is een perfect instrument voor kinderen die beginnen met muziek. Het leuke van de ukulele is dat je er zowel mee kunt begeleiden als melodiën mee kunt spelen. De Hawaiiaanse zussen Honoka en Azita zijn een heel mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken als je op jonge leeftijd begint met spelen.
Ook voor volwassenen is de ukulele een leuk instrument om op te beginnen of om virtuoze melodien op te spelen zoals Jake Shimabukuro.

Tegenwoordig wordt de ukulele steeds meer in de popmuziek gebruikt door bijvoorbeeld Jason Mraz, Passenger en Bruno Mars. In principe kun je heel veel verschillende stijlen spelen met de ukulele. Van pop tot klassiek tot jazz.

Caroline en Martine kijken bij elke leerling wat hij/zij leuk vindt om te spelen en passen daar de lessen op aan.

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor ukulele les bij Martine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?