CURSUS

Talentklas muziek Rotterdam
  • Lestijd: volgt nog

  • Data theorielessen: volgen nog

  • Data technieklessen: volgen nog

  • Kosten: € 300,-

  • Locatie: ’t Klooster Oude Noorden

Talentklas muziek 2020-2021

Vanaf oktober 2021 start Muziekcentrum Rotterdam weer de talentklassen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en 12 t/m 16 jaar. De kinderen die aan de talentklas meedoen, worden naast de individuele lessen extra uitgedaagd door middel van extra technieklessen, theorielessen en correpetities( les met pianobegeleiding). Er is meer ruimte voor verdieping, denk aan: toonladderstudie, etudes, houding, en podiumpresentatie. Desgewenst worden kinderen begeleid naar concoursen en kan er gewerkt worden aan de voorbereidingen voor een conservatorium.

Privélessen

Je eigen lessen bij je docent zullen gewoon doorgang vinden. De dag, tijd en de kosten die hier aan verbonden zijn worden bepaald door je eigen docent en staan los van de kosten voor het deelnemen aan de Talentklas.

Technieklessen

6x per jaar krijg je extra technieklessen. Deze lessen zijn verdeeld in:
3x met de hele groep waarin vooral toonladderstudies aan bod komen
3x met je eigen instrumentgroep waar er aan techniek voor het specifieke instrument wordt gewerkt. De lessen vinden plaats op 6 zondagen in het Klooster.Groep 1 van 10.00-11.15 en Groep 2 van 11.15 tot 12.30

Theorielessen

De theoriecursus zal bestaan uit 6 lessen tussen oktober en april. Deze lessen duren voor de leeftijdscategorie 7 t/m 11 jaar 60 minuten en voor de 12 t/m 16 jarigen 120 minuten (incl pauze).
Aan bod komt in ieder geval: toonsoorten, kwintencirkel, toonladders, intervallen, ritme en gehoortraining (we maken gebruik van het programma EarZ, waar leerlingen van de talentklas gratis toegang toe hebben). De lessen vinden op 6 donderdagen plaats in het Klooster.

Correpetitie

Op 2 dagen zal er uitgebreid met een pianist het repertoire worden geoefend. Het spelen met pianobegeleiding wordt bij deze lessen verdiept, waardoor de leerling meer vrijheid en eigenaarschap zal ervaren. De 2e pianodag is voorafgaande aan het concert, de 1e wordt nog nader bepaald.
Talentconcert De talentklas van 2020-2021 zal in april worden afgesloten met een talentconcert, waarbij ook de talentklas certificaten worden uitgedeeld met een rapportage en overzicht van gespeeld repertoire.

Concoursen

Talentklasleerlingen worden door de docenten op de hoogte gehouden van relevante concoursen. Bij deelname wordt er voor begeleiding gezorgd. De kosten voor extra begeleiding van de eigen docent zijn inbegrepen.De kosten voor pianobegeleiding bij een concours zijn voor eigen rekening.

Meld je hier aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?