GITAARLES

Santiago Lascurain – gitaarles in Rotterdam

Mijn naam is Santiago Lascurain en ik kom uit Mexico. Ik ben in 1998 afgestudeerd aan het Conservatory of Music in San Francisco (VS). In 2005 ben ik naar Nederland gekomen om masteropleidingen te volgen aan het Conservatorium Maastricht bij gitarist Carlo Marchione en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij gitarist Enno Voorhorst. Sinds 2009 woon ik in Rotterdam.

Naast mijn gitaaropleiding volgde ik cursussen pedagogiek in Mexico en San Francisco. Inmiddels geef ik al 12 jaar privé gitaarles aan studenten van alle leeftijden, met verschillende achtergronden en doelstellingen. Sinds 2009 geef ik ook privé gitaarlessen aan The British School in The Netherlands te Voorschoten.

Als musicus ben ik actief als klassiek gitarist. Ik treed regelmatig op in Nederland als solist maar ook in kleine en grote ensembles. Ik heb ook concerten gegeven in Denemarken, IJsland, Spanje, Frankrijk, Polen en Mexico. Verder ben ik lid van Ensemble Modelo62, een 10-koppig ensemble dat zich toelegt op moderne en experimentele muziek. Van 2006 tot 2010 speelde ik bij Serenata Mexicana, de eerste authentieke Mariachi-band (Mexicaanse volksmuziek) in Nederland. In 2013 bracht ik mijn eigen solo CD, die uitstekende recensies kreeg in Nederland en Duitsland.

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Stuur een bericht aan Santiago Lascurain

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?