ZANGLES

Roland Hangelbroek – zangles in Rotterdam

Mijn naam is Roland Hangelbroek en het begon allemaal op de middelbare school met pianolessen en een bandje. Dat liep erop uit, dat ik in 1990 het staatsdiploma solozang (klassiek) behaalde en in datzelfde jaar startte met een lespraktijk als privé-zangdocent.

En dat werd het begin van een ontdekkingsreis in stem & bewustzijn. Ik maakte kennis met de ideeën over stem van Linklater, Paul Newham en Roy Hart en ik liet mij verder scholen in werkvormen van de klankgerichte methode Lichtenberg en van de Estill Voice Training. Door dat bandje is er in mijn lessen ook ruimte voor jazz, kleinkunst en musical.

Iets maken is een uiterst boeiend gebeuren! Hoè we oefenen en wat we met onze aandacht doen tijdens dat oefenen, die vraag vind ik elke keer weer reuze interessant. Na opleiding daartoe, gaf ik tussen 1996 en 2004 trainingen in overtuigings- en aandachtmanagement en tegenwoordig neem ik in de zang- en stemlessen, die ik geef, ruimte om de kwaliteit van aandacht te onderzoeken en te verdiepen. Ik ga daarbij uit van de beginselen van mindfulness.

Naast de zanglessen, geef ik stemcoaching in ruimere zin. Ik coach cliënten in individuele sessies Stem & Expressie in communicatie en het geven van presentaties.
Door mijn eigen koorervaring bij o.a. het koor Nieuwe Muziek, Vocoza Amsterdam en het Basilius College heb ik een speciale interesse in koorzang en de stemscholing van koorzangers. Sinds 2005 ben ik dan ook koordirigent. Ik nam deel aan de Kurt Thomascursus en rondde in 2009 de applicatieopleiding koordirectie bij Rob Vermeulen aan de Hogeschool Utrecht af. Koorscholing en samenzang in groepen heeft mijn speciale aandacht, maar ik geef ook met liefde individuele lessen. Het is mijn doel jou te laten ontdekken hou jouw eigen stem werkt en hoe je die kan inzetten om de muziek te maken, die jij wilt.

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor zangles of stuur een bericht aan Roland Hangelbroek

Wil je muziek maken in Rotterdam?