NIEUWS

Cursus Speel mee volwassenen Rotterdam

Muzieklessen tijdens corona-periode – ook via internet

Beste leerling, muziekliefhebber, bezoeker van Muziekcentrum Rotterdam,

Wegens het Corona-virus, waar we nu allemaal mee te maken hebben, heeft ook Muziekcentrum Rotterdam maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen.

Naar aanleiding van het dringende advies van het kabinet, vragen we iedereen om in de gangen en publieke ruimten van al onze locaties een mondkapje te dragen. In de leslokalen mag het mondkapje af. Voor de les kun je je handen ontsmetten met desinfectiemiddelen in de lokalen.

Op dit moment is een geldige QR code voor iedereen boven 18 jaar verplicht. Ook ouders die hun kind naar de les begeleiden moeten een coronatoegangsbewijs en een legitimatie kunnen tonen.

Tijdens de periode maart/april 2020 en begin 2021 gaven bijna alle docenten les via internet. Er zijn tal van mogelijkheden om de lessen te continueren, en samen muziek te maken, ook als je niet kunt komen omdat je (milde) klachten hebt. Iedere docent heeft daar inmiddels zijn weg in gevonden en hebben de meest eerste creatieve filmpjes, uitdagingen en mooie digitale lessen gemaakt.

In 2020 kon het jaarlijkse kerstconcert helaas niet doorgaan, maar hebben we een digitale kerstgroet opgenomen. Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Wil je ook een muziek instrument leren spelen? Neem dan contact op met een van onze docenten. Zij staan, ook in deze bizarre tijden, voor je klaar!

Wil je muziek maken in Rotterdam?