NIEUWS

Cursus Speel mee volwassenen Rotterdam

Muzieklessen tijdens corona-periode – ook via internet

Beste leerling, muziekliefhebber, bezoeker van Muziekcentrum Rotterdam,

Wegens het Corona-virus, waar we nu allemaal mee te maken hebben, heeft ook Muziekcentrum Rotterdam maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen.

Naar aanleiding van het dringende advies van het kabinet, vragen we iedereen om in de gangen en publieke ruimten van al onze locaties een mondkapje te dragen. In de leslokalen mag het mondkapje af. Voor de les kun je je handen ontsmetten met desinfectiemiddelen in de lokalen.

Ouders mogen hun kinderen begeleiden naar de les, maar niet blijven wachten op de gang. In overleg met de docent is het soms mogelijk om in het leslokaal aanwezig te zijn. Natuurlijk geven wij voorlopig geen handen en houden we 1,5 meter afstand.

Tijdens de periode maart/april 2020 gaven bijna alle docenten les via internet. Er zijn tal van mogelijkheden om de lessen te continueren, en samen muziek te maken, ook als je niet kunt komen omdat je (milde) klachten hebt. Iedere docent heeft daar inmiddels zijn weg in gevonden en hebben de meest eerste creatieve filmpjes, uitdagingen en mooie digitale lessen gemaakt.

Op 22 maart 2020 speelden we met zijn allen en alle muzikanten van Nederland en Duitsland ‘Ode an die Freude’. Een moment van samenhorigheid en eerbetoon aan alle zieken en mensen die zo hard werken om het virus tegen te gaan. Bekijk het op Facebook.

Wil je ook een muziek instrument leren spelen? Neem dan contact op met een van onze docenten. Zij staan, ook in deze bizarre tijden, voor je klaar!

Wil je muziek maken in Rotterdam?

Kies je muziekles