CELLOLES

Iván Nogueira – celloles in Rotterdam

Ivan is geboren in Vigo (1990, Galicië – Spanje). In 2013 verhuisde hij naar Rotterdam om zijn masteropleiding te volgen bij maestro H. J. Stegenga. De internationale en boeinde culturele Rotterdamse sfeer heeft Iván geïnspireerd om zichzelf te blijven ontwikkelen met allerlei muziek projecten.

Als orkestcellist, Iván heeft gespeeld met Metropole Orkest, Orquestra Vigo 430 en Real Filharmonia de Galicia. Binnen de hedendaagsemuziek scène, maakte Iván deel van AKOM Ensemble, Oihua Ensemble en Academia para la nueva Musica, o.l.v. Nacho de Paz.

Als kamermusicus neemt hij actief deel van het strijkerscollectief Agathe Ensemble, bij de viool&cello Duo en Strijkkwartet. Hun laatste producties, Translucent Strings en String Up!, streffen naar de klassieke repertoire op een vernieuwde en toegankelijke maniere te presenteren, door het gebruik van visuals en verhalen die de muziekprogramma’s verlichten.

Andere genres speelt Iván ook graag, zoals tango, pop, jazz, theater en andere soorten van wereldmuziek, bij eigen projecten of in samenwerking met andere artiesten. Sommige recente producties: Giovanca Honours Diana Roos en Madam Koo, samen met het AKOM Ensemble.

Het is dit brede spectrum van genres dat hem ertoe heeft gebracht om de muziek in zijn breedste en meest omvattende zin te benaderen. In 2021 produceerde hij zijn eerste solo-album, “ON.CELLO – tones&tunes“, met eigen composities en bewerkingen voor cellosolo. Dit was een zoektocht naar de mogelijkheden van zijn instrument binnen de volksmuziek van de gebied waar hij vandaan komt (Galicië) die binnen de Keltische traditie hoort.

Meld je hier aan voor celloles!

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor celloles of stuur een bericht aan Iván Nogueira

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?

Kies je muziekles