CURSUS

Cursus kleuterviool Rotterdam
  • Lestijd: donderdag 15.30 – 16.30 uur

  • Data: volgen nog

  • Kosten: € 290,- voor een half jaar

  • Locatie: ’t Klooster Oude Noorden

Cursus kleuterviool

Kinderen zijn van nature enthousiast en hoopvol over alles wat op hun weg komt en dat geldt zeker voor een muziekinstrument of zelf muziek maken. Bijna alle kinderen vinden het heerlijk om zich spontaan te uiten, om zich te laten zien en te laten horen. Dit enthousiasme wordt bij de cursus Kleuterviool in speelse groepslessen en individuele aandacht gevormd en in banen geleid zodat een jong kind daadwerkelijk viool kan leren spelen!

Bij Kleuterviool worden aan de hand van muziekspelletjes, bewegingsspelletjes, liedjes en verhaaltjes de kinderen vertrouwd gemaakt met muziek én met de viool. Zo leren ze de eigenschappen van dit prachtige instrument kennen. Kinderen van 4 t/m 6 leren vooral door te doen, door bezig te zijn met iets dat ze leuk vinden. Naar aanleiding van een verhaaltje of thema wordt een liedje geleerd: met zingen, klappen en meebewegen. En natuurlijk met de viool erbij! Verder krijgen de leerlingen een lesbrief mee met een beschrijving van de spelletjes en het liedje. Geheugen en motoriek (beweging) spelen een grote rol in de les en dus ook in de ontwikkeling.

Huur van viooltjes gaat via Lucienne van der Lans.

De eerste cursus (voorbereidend kleuterviool) duurt een half jaar. Met als afsluiting een concertje.
De tweede cursus (kleuterviool) gaat door waar de eerste cursus is gebleven en duurt ook een half jaar. Met als afsluiting het Muzikaal verhaal.

Meld je hier aan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?