VIOOLLES & ALTVIOOL

Brigitte van der Vuurst – vioolles en altvioolles in Rotterdam

Mijn naam is Brigitte van der Vuurst. Mijn eerste vioollessen kreeg ik van Herbert van de Velde (altviolist van het KCO). Ook ben ik toen begonnen met het bespelen van de altviool. Met veel plezier heb ik in die periode gespeeld in het Jeugdorkest Amsterdam-Noord, het Noord- Hollands Jeugdorkest en het Jeugd Orkest Nederland.

Daarna ging ik naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag om eerst bij Gisella Bergman te studeren en daarna bij Ferdinand Erblich (altviolist van het voormalig Orlando Kwartet). Na mijn studie heb ik ook nog lessen gevolgd bij Michel Dobrowolski. Methodiekonderwijs heb ik gevolgd bij Qui van Woerdekom.
Tijdens mijn studie speelde ik in het Nederlands Jeugd Orkest en bij diverse beroepsorkesten waaronder Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Het orkest van het Oosten en Het Brabants Orkest. Ook zat ik in twee vaste kwartetten: het Szymanski Kwartet en het Thales Kwartet waarmee we vele concerten in binnen en buitenland gaven.

Na mijn studie ontdekte ik dat ik het lesgeven erg leuk vond en ben naast het opzetten van mijn eigen lespraktijk een post- HBO viool-methodiek gaan doen aan het Utrechts Conservatorium bij Joyce Tan. Deze ik heb afgerond in 2010. Naast het lesgeven speel ik nog regelmatig in diverse orkesten en geef concerten met ensembles. Vaak nodig ik ook leerlingen uit om te komen luisteren aangezien ik het belangrijk vind dat zij ook kunnen zien en horen wat hun docent doet. Ik ben tenslotte een van hun voorbeelden!

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor vioolles, altvioolles of stuur een bericht aan Brigitte van der Vuurst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?