MUZIEKTHERAPIE & PERCUSSIE

Anneke Post – muziektherapie & Afrikaanse percussie in Rotterdam

Mijn naam is Anneke Post, ik ben een levensgenieter en ik vind het leuk mensen ontmoeten en te vragen waar hun belangstelling naar uit gaat. Ik houd ervan om samen met anderen muziek te maken en daar een heleboel plezier aan te beleven. Destijds begon ik met gitaarles geven aan de muziekschool. Dat was erg leuk en tevens waren er ook veel kinderen die extra zorg nodig hadden. Omdat ik niet wist of ik het allemaal wel goed deed, ging ik een opleiding doen voor muziektherapeut. Grappig genoeg kwam ik daarna terecht in de gezondheidszorg en daar werk ik nu nog steeds, als muziektherapeut in een ziekenhuis. Daar ontdekte ik dat ik het mooi vind om mensen te helpen, mee te denken over hoe je weer zelfvertrouwen kunt krijgen en hoe je steviger in je schoenen kunt gaan staan.

Ik kwam erachter hoe muziek je kan helpen je emoties weer te laten voelen. Ook was het mooi om te zien hoe mensen elkaar kunnen helpen door middel van muziek maken en hoe je dan je krachten kunt bundelen. Bij mij gaat het bij het muziek maken vooral om het ontdekken van mogelijkheden. Heel veel mensen zeggen: ik ben niet muzikaal, maar als je doorvraagt blijken ze naar de mooiste muziek te luisteren en als je een ritme speelt kunnen ze dat meteen meedoen en zelfs een ander ritme erbij verzinnen. Dus vaak weet je niet eens wat je allemaal kunt!

De cursussen die ik wil gaan geven gaan dus vooral om mensen plezier te geven in het spelen, ontdekken, delen van ervaringen en je laten voelen wat een succeservaring met je doet! Natuurlijk kan ik een aantal oefeningen geven en je verder helpen als je een vraag hebt over iets wat je graag wilt leren. Of als je iets probeert na te spelen en het lukt even niet, help ik je verder. Mijn opzet is: gebruik maken van eenvoudige instrumenten. Dit kan van alles zijn: klein slagwerk uit de schoolmuziek instrumentengroep, percussie-instrumenten, Afrikaans slagwerk, snaarinstrumenten en fluiten waar je meteen al geluid uit krijgt zodat je meteen al kunt spelen. Als je enthousiast bent geworden om mee te doen, sluit je dan aan bij een cursus met 6 wekelijkse bijeenkomsten rondom een thema dat bij je past. Ik zie je graag!

Meld je hier aan bij mij!

TARIEVEN

Bij Stichting Muziekcentrum Rotterdam werken muziekdocenten die met hun eigen lespraktijk zijn aangesloten bij de Stichting.

Iedere docent heeft zijn eigen lespraktijk met daarbij behorende tarieven en voorwaarden. Hierdoor kunnen de tarieven voor muziekles per instrument verschillen.

Ter indicatie: voor een muziekles van 30 minuten is de richtlijn van de Kunstenbond €25,- per half uur. Bij Muziekcentrum Rotterdam betaal je voor 30 minuten minimaal €20,- en maximaal €30,-. Voor informatie over de tarieven, neem contact op via het onderstaande formulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles. Kijk hiervoor op de site van het Jeugdfonds.

Meld je hier aan voor muziektherapie, Afrikaanse percussie of stuur een bericht aan Anneke Post

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je muziek maken in Rotterdam?

Kies je muziekles