All for Joomla All for Webmasters

Muzieklessen

Docenten
Caroline Kamp

Doelgroep
Kinderen, jongeren en volwassenen

Lesvorm
Priveles

Lesdagen
Maandag

Locatie
Wijkgebouw ‘t Klooster Oude Noorden

 

Contrabas

Ben je in de ban van lage tonen? Hou je er niet van op de voorgrond te staan maar toch een belangrijke muzikale rol hebben? Dan is de contrabas het perfecte instrument voor jou. Met de contrabas ben je de onderste laag van de harmonie. Je bent de basis. De rest van het orkest of de band heeft jou nodig als rots in de branding. Als bassist hoef je niet altijd op de achtergrond te staan. Er zijn ook veel mooie solo stukken voor contrabas en in lichte muziek speelt de bassist ook vaak een solo of de melodie. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Via Muziekcentrum Rotterdam is het mogelijk om samen te spelen met andere muzikanten als bijvoorbeeld drummers, gitaristen of andere strijkers. Twee keer per jaar is er een voorspeelmiddag waar je alleen of samen met anderen kan laten horen waar je mee bezig bent in de lessen of met de band waar je eventueel in speelt.

Contrabasles is altijd indivudueel. In de lessen behandelen we alles wat er komt kijken bij contrabas spelen en muziek maken. Ik vind het heel belangrijk dat je lol hebt in het spelen en zal daarom ook vaak vragen wat voor muziek je zelf leuk vind om te spelen. Stijlen die o.a. aan bod kunnen komen zijn klassiek, pop, jazz, latin, rockabilly, volksmuziek, country, folk, en nog veeeel meer.

Eventuele huur of aanschaf van een instrument kan via mij geregeld worden.

 

Wil je muziek maken in Rotterdam?