All for Joomla All for Webmasters

Evenementen

Op zondag 17 september 2017 is het muziek proeven bij Muziekcentrum Rotterdam! Voor de kleintjes is er een muzikale voorstelling over een olifant en een krokodil die allebei heel hard op hun instrument willen spelen.Ook komt de MC Rotterdam Huisband spelen en kan je een eigen instrument bouwen onder begeleiding van Harm Goslink. Natuurlijk is er de Instrumentenproeverij waar je zelf mag spelen op je lievelingsinstrument. Het volledige programma vind je hier in het blokkenschema.

Wanneer: Zondag 17 september tussen 11.00 uur en 14.00 uur 

Waar: Wijkgebouw 't Klooster, Ruivenstraat 81, Rotterdam

Toegang: gratis

Op zondag 25 juni 2017 vindt in de foyer van Wijkgebouw 't Klooster het slotconcert plaats! Leerlingen en docenten van Muziekcentrum Rotterdam presenteren een concert vol Ierse muziek. Van Traditionals to Ed Sheeran met fluit, viool, mandoline, gitaar, cello, zang en drums. Kom je ook? Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Na de voorstelling is er gelegenheid om verschillende muziekinstrumenten zelf uit te proberen en kennis te maken met de verschillende docenten. Wat: Slotconcert Thema: Ierse Muziek

Wanneer: Zondag 25 juni om 15.00u

Waar: Wijkgebouw 't Klooster, Ruivenstraat 81, Rotterdam

Toegang: gratis

 Op zondag 2 april 2017 vindt er in de Bergsingelkerk een uniek familieconcert plaats! Een bijzonder verhaal, vertelt door Bart van Gerwen, wordt muzikaal ondersteunt door leerlingen en docenten van Muziekcentrum Rotterdam en het Multicultikoor. 'Muziek houd je nooit voor jezelf!' Ook het publiek wordt betrokken bij deze voorstelling. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom kijken en luisteren, iedereen is welkom! Na de voorstelling is er gelegenheid om verschillende muziekinstrumenten zelf uit te proberen en kennis te maken met de verschillende docenten. 

Wat: Familieconcert Twee violen & een trommel & een fluit & ...
'Muziek houd je nooit voor jezelf'
Wanneer: Zondag 2 april om 14:15u
Waar: Bergsingelkerk, Bergselaan 150, Rotterdam
Toegang: €2 voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar

Verzekerd zijn van een plek?

 

 

Stadsmuzikanten is een swingende muzikale dag voor kinderen en volwassenen waarin het maken, beluisteren en beleven van muziek centraal staan. Doe mee aan de leuke workshops van Muziekcentrum Rotterdam, kom naar het familieconcert van  De Bezetting Speelt, bouw je eigen muziekinstrument en schrijf je in voor de compositiewedstrijd!

 

Feestival 2016: HET STOERSTE KINDERFEEST VOOR JONG EN OUD!

Voor de derde keer organiseert het Rotterdams Volkstheater en Stichting Kinderparadijs Meidoorn Feestival. Dit jaar vindt Feestival plaats op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober. De afgelopen jaren hebben er meer dan 30 organisaties, voornamelijk uit Noord, ervoor gezorgd dat Feestival het Feestelijkste Festival is in Noord! Dit jaar is Muziekcentrum Rotterdam van de partij met leuke muziekworkshops op zaterdag 15 oktober tussen 13:00 - 17:00u!

UITNODIGING
Muziekcentrum Noord wordt Muziekcentrum Rotterdam!
Met onze wortels stevig in Rotterdam-Noord is Muziekcentrum Noord zich aan het uitbreiden en aan het vernieuwen. Bij deze nieuwe impuls, hoort een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl. Met trots presenteren wij vrijdag 30 september om 17:15u onze nieuwe naam, logo en website!  U bent van harte uitgenodigd om dit feestelijk moment mee te vieren met een borrel in de foyer van Huis van de Wijk, ’t Klooster Oude Noorden. Wij hopen u daar te zien!

Wil je muziek maken in Rotterdam?